SEBUT JE PASAL SAYA SAY HELLO~!

My photo
Anak keluaran Malaysia yang ORI~!!!! iC biru laGi dan Halal daRi sisi AgAma..IsLam AgAmaku,Malaysia Negaraku,Teman Familyku dan Buah HAti iS OLin..Hahaha..Suke merepek dan berAngan-angan..tu jerr..ha~! 1 lagi..Suke bErcakap Dalam TIdO~!..hahaha

Tuesday, July 12, 2011

LUAHAN HATI SI MAMY~

AKU RASA TENSION AKU BERTAMBAH ar beb..*mana ko taw nie ejam~!..PANG!!keep in silent pelizz!!..oke sattle..aku taw la pasai jerawat bermaharajalela kt muke nie ha!!suruh masuk maharajalawak tak mo!nak jugak kat muka aku..haish nonsense betol la,pimple u very stupid!..


Aku bukan nak story about my pimple tapi sedikit motivation la jugak..fizikal nampak jerk oke,rohani & intelektual aku sedikit terganggu semenjak dua nie..pasai ape??about a LOVE~..aku ada beberapa Question dimana semua soalan-soalan tu akan aku jawap sendiri..*PELIK LA KO NIE EJAM,SOAL TAPI JAWAP SENDIRI!!..yupZ~PELIK aku nie,semuanya untuk si dia~..


1)LOVE,what have with LOVE???


Korang pernah dengar yang cinta itu sebenarnya suatu komitmen dan aset??mesti pernah pasal aku ada terbaca 1 artikel nie mengatakan LOVE MUST HAVE COMMITMENT~..dan ada sesetengah mengatakan cinta itu suatu anugerah,anugerah dimana kita diberi nikmat rasa untuk berkasih lagi dikasihi..tapi aku nak guna dua-dua bOley???oke~..bagi la sedikit komitmen pada sidia untuk dia merasakan cinta anda~...nie dituju khas untuk pembaca setia dan penyinggah khususnya..special tak??tanjat boboi~..haha


2)BORE in ur RELATIONSHIP???


Kalo baru bercinta dah bosan,baik korang sunat dulu baru bercinta la..baru-baru dah bosan..lama cket tak apelah cOz bila BOSAN ajak la pasangan anda jejalan..tak ke gitu???hihihi..kalo dah jumpe mesti tak bosankan pasal ada je aktiviti nak dilakukan antaranya~..(korang fikir ape ha!!!!)..makan sama-sama,tengok wayang pilihan bersama,pegi game center(main DETONA dan tembak-tembak),main bOwLing*korang wat la taruhan sape kalah balik kene drive..hehe,dan sesekali tu ajak la pegi tempat-tempat yang menarik like taman bunga..romantik gitu~,last but no list..korang berbincang if have some problem,kalo malu bercerita korang bercerita tapi mata pandang tempat lain..*sesekali tu jeling la mata si dia..hihihi..coOl~...


3)LOVE must need SACRIFICE???


Pernah dengar U JUMP I JUMP??tapi jarang-jarangkan dengar U JUMP I SAY GOOD BYE..ha~sebab tu la cinta perlukan pengorbanan..Hidup susah senang bersama walau apa jua rintangan melanda..nie tidak,asal pokai sikit nak cari skandal..asal gaduh sikit,dua-dua tak nak mengalah terus bercerai berai..kalo sekali pon korang tak pernah tunjukkan pengorbanan korang,baik korang tunjuk kan sekarang pengorbanan anda~..huhu..pengalaman aku la kan..aku sanggup tolak serta merta tawaran STEWARD MAS sebab dia tak berapa suka kan kerjaya tu walaupun pulangan dia LUMAYAN$$$$$..sebab aku tak pernah tengok dia punye beria menghalang tawaran dan kehendak aku tu,aku still fikir panjang sebab hidup aku kelak aku nak bersama dengan dia~..HIDUP KALO MEWAH DUIT TAPI PAPA KEDANA DENGAN KASIH SAYANG PON TAK GUNA..hihihi


4)FIGHT and CONFLICT with ur LOVE and LOVER??


Standart la tu bergaduh dan ada konflik-konflik dalam hubungan nie..tipu la kan korang tak pernah bergaduh.."sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri"..aku pada mulanya kurang paham taw pepatah tu..pasal ape kena mengena lidah dengan suami isteri..tapi aku buat-buat paham jerk..lalalala..lumrah dalam perhudungan tu bergaduh,kadang bila bergaduh kita baru sedar kesilapan kita kan..ada jugak orang kata hubungan tu akan jadi lebih matang dan mengenali pasangan masing-masing..pada aku baik tunjukkan perangai sebenar sebab kita tak ada la hipokrit pada pasangan masing-masing..masa bercinta pijak semut pon tak mati,bila dah kahwin jangan anda pula kena pijak-pijak..OMG!!jauhkan lah~..


5)DOUBLE THINKING and JEALOUS make ur relation DISTORT or TROUBLE???


Bila aku cemburu melibatkan sidia,for sure agak terganggu sedikit..Antaranya,aku akan hilang selera makan..*tapi malam kebulur dia boley tahan la..aku akan susah nak lelapkan mata..hati aku akan mula sakit n nafas aku kadang-kadang agak tersangkut sedikit..cepat sakit kepala kadang tu sampai aku tanpa sedar air mata aku meleleh tiba-tiba..marah yang tidak mampu dikawal..ha~..cuba korang campurkan kesemuanya sebab apa aku jadi camtu??..jawapan dia, sebab aku terlalu memikirkan dan selagi aku tak luahkan selagi tu la aku akan pendam dan hati aku memang terasa sakit sangat-sangat..


6) U HAVE A PROBLEM ker EJAM??


Semua orang ada masalah kan..kadang masalah tu baginya kecil,tapi bagiku ianya besar..bukan aku suke membesar-besar kan satu masalah tu,tapi aku ada sebab mengapa aku memperbesarkan satu masalah tu..aku buat tu sebenarnya supaya aku nak dia tahu dan sedar benda yang dia buat tu sangat besar masalahnya sebab aku tak nak dia mengulangi kesilapan dia tu..tapi kadang dia tetap dengan pendirian dia dengan mengatakan aku kurang memahami dia,aku cuba sebenarnya nak paham diri dia tapi bila berpeluang macam pahaman tu ditarik balik dengan sikap dia sendiri..sapa yang nak cari masalah rite???terbaru nie aku agak kurang senang dengannya sebab aku dapat rasa perubahan perangai dia..dia buat sesuatu tu tanpa pengetahuan aku..aku taw aku nie BF dia jerk..dia slalu jugak cakap "semua nak bagitaw susah la hidup"..sesekali dengar mungkin aku tak kecik ati,tapi bila berkali-kali mau tak tersentuh..aku just nak tahu ape je dia buat,memang pada zahirnya aku tahu dia nak jaga hati aku..


 "yunk~..saya memang akui saya silap,slalu buat sesuatu perkara dengan tergesa-gesa tanpa selidik..tak pelah yunk,saya lagi pecayakan awak..marah sy tanda sy sayangkan awak,tegur saya tanda saya still ambil berat lagi kat awak..dan apa yang penting sekali,bialah hati saya sakit,hati nie sakit tanda awak kuat bertahta di hati saya,cemburu saya tanda saya mencintai awak..tapi awak tolong lah paham situasi saya nie..sekali terhantuk selamanya saya serik,selepas saya jumpe awak barulah kesan lama hilang dan jangan lah awak lakukan hal yang sama kerana awak lah yang dah mampu mengubah prinsip saya selepas dipermainakan..hurmmm~..terima kasih untuk itu"







22 comments:

Wanie said...

hahaha..entry jiwang khas utk org tersayang ye..:)

hana nabihah said...

huuuu komitmen !!! setuju dengan apa yang dikatakan ejam ! ha..dalam perhubungan mesti ade turun naik..so bnyk sabar oke ejam ! ;)

Suzana.Sukri said...

^-^ chill babe ! standard la problemo n org tsayang :)

Nuriz eJAm said...

@wanie.>not a jiwang's but sharing 4 all of u OLL~..wink3

Nuriz eJAm said...

@hana nabihah.>huhuhu..bila ad komitmen baru la tahu hala tuju rite...thnkz biha,doakan ejam kuat oke~..

Nuriz eJAm said...

@suzana sukri.>huhuhu..ala~..xbest la stndart..nak turbo or vtec~..hihihihi

hana nabihah said...

iye2..baek!hehee..ewah kemain lg nk vtec o turbo..xleh bla :p

syrupmasin said...

ohh dokter love ke nih?? :D

Nuriz eJAm said...

@hana nabihah.>hahaha..mesti lah..baru la laju bedesuppppppp...hihihhihi

Nuriz eJAm said...

@syrupmasin.>not a doctor but a..a...a ape ekh..a writer~!...kah3

Feeqachan (afiqah yusof) said...

romantik rupenye ijam ni ha..hehe=)

Nuriz eJAm said...

@feeqachan.>huhuhu..thnkz~..romantik itu penambah perasa~

laskar pelangi said...

pergh! terjiwang plak dia...=D

iman najjwa said...

huhu...kgkdg ue...kan..kite rase nk buar=t yg terbaikkan..tapi kite terpakse mengecewakan ramai pihak..sbb ue..sye surrender bab ini..tgu mase yg membwa sye...spe jodoh sye...oh..itu 10 tahun agi..bukan sekarang!!!..saba ye abg ejam....dye tahu abg ejam syg dye...man support abg ejam....!!cm mane man support apizzz!!

Nuriz eJAm said...

@laskar pelangi.>huhuhu..bukan ter la..memang nk berjiwang2...kah3

Nuriz eJAm said...

@iman najwa.>kite rase nk buat yg terbaikkan..tapi kite terpakse mengecewakan ramai pihak..*ha!!yang nie abg ejam sgt2 setuju~..tapi tu la kan..salah sorang kne mengalah~

iman najjwa said...

setuju ea abg ejam..huhu..tulah...sabo ye....si dia tahu anda mnyayanginye,,,relax2 ler...kalo rase mampu nk mngalah..mengalah la abg ejam..man selalu mngalah..sbb yelah kalo sesame naik hantu...suke le setan..tol ak???huhu...try lah abg ejam...man doakan yg terbaik untuk abg ejam n kak ****

nusha othman said...

ejam si kaki jiwang ? but its awesome !

Nuriz eJAm said...

@iman najjwa.>THNKZ to dik man~..hopefully,amin doa itu~...huhuhu...tayang dik man~...hihihi

Nuriz eJAm said...

@nusha othman.>hihihi..thnkz oke kinah kinot..keh3..

NisaAdnan said...

senang citer tak payah brcinta. hehe

Nuriz eJAm said...

huh??why u taking about??mcm dah bosan bercinta je..dont be giveup ok nisa adnan..wink3