SEBUT JE PASAL SAYA SAY HELLO~!

My photo
Anak keluaran Malaysia yang ORI~!!!! iC biru laGi dan Halal daRi sisi AgAma..IsLam AgAmaku,Malaysia Negaraku,Teman Familyku dan Buah HAti iS OLin..Hahaha..Suke merepek dan berAngan-angan..tu jerr..ha~! 1 lagi..Suke bErcakap Dalam TIdO~!..hahaha

Wednesday, August 17, 2011

RAMADHAN THIS YEAR VERY STRAIN MY FAITH

wahhh!!!!...rindu..rindu..rindu..sangat2 kat fan2 yang lama stalker my blog(ceyh sape je yang nak stalker blog ko ejam)..ALA ko sibuk la!!!PANG!!!ok saya senyap~..setelah merepek sekejap aku nak mencerita apa terjadi kat aku 2minggu lepas..aku sebenarnya excident time nak pegi kerja ngan kereta,masa tu puasa ke-3 dimana kereta tu nak potong tapi tak lepas then dia himpit aku..aku yang time tu tengah syok2 nyanyi lagu raya ale2 benda tu berlaku macam sepantas kilat,taw2 aku dah tegolek tengah jalan..tapi aku macam separuh sedar,badan macam tak larat nak bangun..beberapa minit pastu orang ramai keromon aku n thankQ pada sorang pakcik tu dia peluk aku dari belakang n dirikan aku bawak ketepi jalan..dengan helmet dikepala yang still gagah melindungi kepala aku nie..katanya helmet aku tu pecah(pada penunggang2 motosikal,pakailah helmet semasa menunggang moto kerana malang tidak berbau)sempat lg tu nasihat orang tengah sakit2..hahahaha..memang aku terasa kebas pon dikepala mybe jatuh n hentakan yang kuat..member aku bawa ke hospital pasir puteh,luka2 yang tengah meleleh darahnya dicuci dengan begitu rakus!!!!!!!!!(sakit la dowhhh!!!)..menjerit2 aku dibuatnya..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!
pic hari 1st kejadian
l
l
V

kat umah sewa before pulang ke johor~





aku yang dalam kesakitan tu sempat merakamkan pic2 untuk fan2 aku..hahaha..memikirkan aku yang dalam keadaan macam nie n susah nak berdikari langsung terus balik johor..(nak mintak belas kasihan dari family katanya)..hahaha..susah beb nak makan payah nak buat tu buat nie..tu yang balik kampung..ada jugak orang tolong tengok2 kan rite..

 pic after 1week
l
l
v



luke sudah pon kering time untuk mengopek!!tangan gatalkan..sedap je mengopes..hahaha..ALHAMDULILLAH la dah bertambah baik..tapi muke aku time 1st day excident tu xley bla kan..seday betol!!macam mintak pelempang~..hahaha..TAPI AFTER 2WEEK,AKU BUAT MEDICAL CHECH-UP TULANG BAHU AKU DIDAPATI IANYA ADA BENGKOK SEDIKIT..ARGHHHH~!!!UJIAN LAGI BUATKU..HOPE ISNIN NANTI JUMPA PAKAR TULANG DOC TU BOLEY SELESAIKAN MASALAH NIE..DOA KALIAN AMAT DIPERLUKAN..DOAKAN AKU SELAMAT N TAKDE PAPE YANG SERIUS OKEY~...AMIN~...EMMMMMMM..

23 comments:

liyanaanayil said...

eyyy geli la tgk gmbr tuhhh =='

btw, smoga cpt sembuh yea incik ejam! bnyk2 doa ok ;DD

Nuriz eJAm said...

geli yerk..hahaha..jgn nak geli sgt la..org tengah sakit2 niem...hahahaha

NisaAdnan said...

adoiiii sakit tewww. get well soon ^^

Ila Mhd Noor said...

eeeeeee.. tgk je pn dh rse saket, cian awak. Get Well Soon k :)

atikamohdnor said...

ololo kesiannya .

hehe .

semoga cepat sembuhh yee :)

Nuriz eJAm said...

@nisaAdnan.>nway thankz taw..doakan yang terbaik je k..huhuhu

Nuriz eJAm said...

@Ila Mhd Noor.>mmg menyakitkan..thankz yer..wish me be strong~..

Nuriz eJAm said...

@atikamohdnor.>hope mcm tu lah kn..cepat sembuh n boley beraya!!!..thnkz 4 da wish~..hihihi

Cik Domo said...

<--- fobia darah/luka
*muka pucat tengok entry ni =.=

erk..patutlah xdpt nak mengaktifkan diri...
semoga cepat sembuh yek..insyaAllah tulang tu leh luruskan balek..doa banyak2 yekk..
bulan ramadhan, insyaAllah, doa termakbul =)

Nuriz eJAm said...

huhuhu..jgn la pucat..xpe..kata org pengalaman kn...hahaha..bukan xnk m'activekan diri..tp..xbrape sihat kn..setakat nk berchat tu ok la...ok2...doa yg terbaik k tok ejam jgk..tu la..bulan mulia nie..hope mcm tu la..dimakbulkan doa2 hambanya yg lemah nie...huhuhu

Cik Domo said...

pucat sudaaa =.=

insyaAllah..
^______^

atikamohdnor said...

eah, i dah follow u lama lah therr .

btw, thanks :)

miZz_nizZ said...

insyaallah xdepe da pasni=)

iman najjwa said...

ya Allah....abg ejam....teruk jugak ue..mesti nk pakai baju susah...ish....man yg kene langgo sekali ue pun dh rase siksa badan...nikan plak mcm terseret cm ue...eeeee..menyakitkan kan....sabolah ye abg ejam...menakutkan sungguh luke kat bahu ue....jage lah kesihatan elok2 ye...man doakn abg ejam shat....huhuhu..amin....

Nuriz eJAm said...

@cik domo.>pucat sudah ker???g basuh muker sna~...huhuhuhu

Nuriz eJAm said...

atikamohdnor.>yeke..sory2..ptt la mcm pernah singgah blog kmu jerk...ok2...thnkz yer...

Nuriz eJAm said...

@miZz_nizZ.>ok2..tq yer..hope mcm tu la..

Nuriz eJAm said...

@iman najjwa.>huhuhu..aiii dik iman...thnkz yer..mmg menyakitkan dik oi...berbisa je mula2 kne..nk mandi pon xley...pergerakan terbatas..serik dah~!huhuhu

hyz said...

smoga cepat sembuk k

hana nabihah said...

wooooo ! banyak kot kalau nak kai mederma pon :P moge cepat sembuh yek oli :P

Syiqin Estrada said...

ouchh for suke sakit kan. i pon penah accident on last 12th june. ade injured kat lutut. alhamdulillah umur still panjang. sumpa ngerii sgt t_t

Syiqin Estrada said...

ouchh for suke sakit kan. i pon penah accident on last 12th june. ade injured kat lutut. alhamdulillah umur still panjang. sumpa ngerii sgt t_t

Nuriz eJAm said...

estrada.>mmg mengerikan bukan~..cukup la ianya jd pengajaran sepanjang zaman wat diri i nie..seriawww la..sakit bukan kemain lg lak tu...u pon take care k len kali time drive tu....amin..