SEBUT JE PASAL SAYA SAY HELLO~!

My photo
Anak keluaran Malaysia yang ORI~!!!! iC biru laGi dan Halal daRi sisi AgAma..IsLam AgAmaku,Malaysia Negaraku,Teman Familyku dan Buah HAti iS OLin..Hahaha..Suke merepek dan berAngan-angan..tu jerr..ha~! 1 lagi..Suke bErcakap Dalam TIdO~!..hahaha

Sunday, May 13, 2012

MAKAN HATI BERULAM HEMPEDU

ASSALAMUALAIKUM 
Hye semua..sori la lama sangat berdiam diri,
bukan taknak update entry tapi mybe busy dengan kerja..
Nie pon tak berapa sangat dapat nyawa coz curi-curi masa kt office..

Apa pun yang dirasakan sekarang teramatlah perit.
perit sikit la..bila berbicara soal hati..
semuanya MAKAN HATI..
LIKE THIS 

kalau makan macam kt atas nie mybe terasa kemanisan dia,
nie semua pahit like HEMPEDU
entah la..tiada siapa mampu untuk diluahkan..
apapun aku nk jugak merasa makan hati macam nie..

seriously kalo makan camnie confirm nak tambah..
boring la jugak life berjauhan tapi situasi yang MAKAN HATI..

Aku paham tak semua kita boleh paham pasangan kita,
tapi setiap masalah yang timbul seakan-akan nak sama
dengan masalah pernah alami..
Letih sebenarnya, aku terlalu tunggu dan menunggu..
Dah la keluar dengan budak paling aku ANTI,
even keliar beramai-ramai pon tetap ada budak tu!
makan apa berjam2..
lama kot aku tggu mesej yang kata 
"jap ea,sy makan dulu ya"

ok kejap~,kejapnya 3jam!
kalau ada benda nak discuss ngan member2..
apa la sangat korban 30 saat kata
"nak discuss smthing pasal program esok"
yes!..xsampai 30 second rite???
tapi tu la sikap yang aku dari dulu lagi perhatikan..
ok la fine..
like my status FB :
" takpe lah..biakan saja dia buat apa yang disukainya..ikhlaskan hati perkara yang dilakukannya..harap selesa dengan perbuatannya..semoga pandai menjaga diri dengan sesuci sebersihnya "

apa pun saya tetap sokong dengan apa yang awak ceburi..
ok2..tak mau diluahkan segalanya..
simpan ia di buku hati~

kembalilah memperbaiki hati supaya ia kembali tenang
dengan cara macam mana??
mungkin boley dengan cara ini..

insyaALLAH semoga hatiku tenang hendaknya..
apa pun tetap ku ingin katakan..
"awak,saya letih dah..harap paham lah situasi ni,
saya paham kita berbeza situasi dan keadaan..jangan nampakkan sangat
perbezaan kita itu"

hey ejam! wakeup ok!..
apa la kau nie, tak jiwa langsung..
jangan serabutkan kepala kau dengan masalah hati
tu semua tak penting laa..
kerjaya kau..
yess kerjaya kauuu!
kerjaya kau tu yang lebih penting..
"incik,kerja pon ada jugak makan hati taw!"
ejam!! lawak tu..
gelak la gelak la...
HAHAHAHAHAAHA
(gelak plastik)

plastik ke apa ke..apa pon..
yeahhh!!!

11 comments:

IQ = Iez Qis said...

saya pun makan hati dengan si dia yang mungkir janji...konon putus satu hari boleh la buat sumthing walopon da berjanji tak buat..

i'm also tired...really tired... =(

kadang-kadang give up...tapi pikirkan sayang tu..hmmmm....

Nuriz eJAm said...

@IQ = Iez Qis : entah la IQ..susah nak paham sikap orang nie..even lama kenal xbermaksud kita boley paham dia..yess mybe perbezaan itu membuatkan kita susah untuk memahami.. =( n egree ur coment.."kadang-kadang give up..tapi pikirkan sayang tu..hmmmm...."

peRmaTa_ aGamA said...

mengadulah pada Nya..insyaAllah,sntiasa tenang dalam kasih sayang Nya..

~ sharing is caring..(^_~) ~

Nuriz eJAm said...

peRmaTa_ aGamA :
insyaALLAH awak, sy cuba..thnkz ya..sy kadang terasa xkuat je..emmm

peRmaTa_ aGamA said...

welkem..=)

~ sharing is caring..(^_~) ~

aira shahira azmi said...

lorhhh..nape ni?jgn sdey ye?anyway,sometimes..ada y tertunggu2 senyuman awk..keep smiling..:)

Nuriz eJAm said...

peRmaTa_ aGamA :
thnkz again..frend almost know wat happen rite ◕_◕

Nuriz eJAm said...

aira shahira azmi :
im human like other people..have heart but not same feeling..senyum kalau plastik how come??? nway thnkz awak give me some smiling~.. <3

sis92 said...

uwaa jrg lelaki luah perasaan cmni..
hope semua baik2 saja ye :)

Nuriz eJAm said...

sis92 :
wat can i do selain disini tmpat diluahkan rite..nway thnkz n hope that.. =)

P U C A T said...

bawak banyak bersabar,,
sy faham ape yg awk rase :)
cz sye pernah alami.